Theatergroep Domino bestaat uit 17 acteurs en actrices met een beperking, en drie regisseurs/begeleiders. De groep traint drie dagen in de week en treedt regelmatig op. Domino maakt gemiddeld één grote productie per jaar, soms twee. De voorstellingen steunen op een combinatie van humor en drama.

Theatergroep Domino is onderdeel van de Gemiva-SGV groep. Gemiva ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben.

Naast de eigen voorstellingen werkt Domino veel samen met externe theatergezelschappen zoals de Veenfabriek en PS Theater, componisten en muzikanten. Verder wordt er ‘op maat’ opgetreden bij openingen, congressen, huwelijken en andere gelegenheden.

In 2022 was Domino onderdeel van een internationaal uitwisseling project ‘Danses extraordinaires’ met een dansgezelschap in Nante en Turijn. Spelers van Domino volgden een week dansworkshops in Nantes of Turijn en dansers uit Nantes en Turijn bezochten in april een week onze locatie in Leiden.

Het najaar stond in het teken van de dansvoorstelling ‘Heimwee‘, een voorstelling die in 2019 gemaakt en opgevoerd was is in december 2022 in reprise is gegaan.

Verder werkte Domino dit jaar aan het project Nieuw Licht TV, een bijzonder wetenschappelijk programma waarin onze acteurs wetenschappers het hemd van het lijf vragen over uiteenlopende thema’s. Dit resulteerde in 6 korte afleveringen die hier terug te kijken zijn.

Theatergroep Domino repeteert in Scheltema in Leiden. Deze voormalige dekenfabriek is nu een cultureel centrum waar veel te beleven valt. Theatergroep Domino is voor een relatief klein bedrag te boeken voor bedrijfsuitjes, bruiloften & partijen en andere gelegenheden.

Dinsdag

De dinsdaggroep is een Dominodag voor instromers,  stagiaires en voor mensen die van carrière switchen. Deze groep bestaat momenteel uit 12 spelers. Ook is de dinsdag er voor zelfvertrouwen workshops, waarbij cliënten een bepaalde periode via spel steviger in de schoenen komen te staan.
Vanuit de dinsdaggroep kun je mettertijd doorstromen naar de optreedgroep van woensdag, donderdag en vrijdag. De dinsdaggroep geeft (wel) regelmatig presentaties.